Richonell Margaret bezorgt RKC Waalwijk vlak voor tijd cruciaal punt tegen PEC (2024)

Table of Contents
Meer nieuws Meer sportnieuws
Richonell Margaret bezorgt RKC Waalwijk vlak voor tijd cruciaal punt tegen PEC (1)

Jonathan van Haaster

Laatste update:

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag diep in blessuretijd een mogelijk cruciaal punt gehaald tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer Henk Fraser kreeg de nodige kansen, maar benutte die niet en zag Lennart Thy juist wel raakschieten voor de bezoekers. Het leek bij 0-1 te blijven, totdat Richonell Margaret diep in blessuretijd binnentikte: 1-1. Daardoor komt RKC weer in punten gelijk met Excelsior (30), maar is het verschil in doelsaldo cruciaal. RKC staat op -16, Excelsior op -19. RKC gaat op de laatste speelronde op bezoek bij PSV, Excelsior speelt in De Kuip tegen Feyenoord.

RKC was zich bewust van de precaire situatie onderaan de ranglijst en ging dan ook direct op zoek naar de waardevolle 1-0. Chris Lokesa kreeg een bal net niet onder controle in de zestien en ook een goede loopactie van David Min leverde net niets op. Aan de andere kant verijdelde Dario Van den Buijs Overijssels gevaar met een uiterste ingreep.

Het artikel gaat verder onder de video

Meer video's

RKC bleef op zoek gaan naar de 1-0, die maar niet viel. Min, de laatste weken zo trefzeker, liet een één-op-één kans met Mike Hauptmeijer onbenut. Het mindere PEC, dat reeds zeker is van minimaal nog een seizoen Eredivisie-voetbal, had vrijwel uit het niets de voorsprong kunnen grijpen. Dat lukte echter niet, omdat Filip Krasten zijn meerdere moest erkennen in Etienne Vaessen.

PEC kwam beter in de wedstrijd bleef in die fase, zo rond het half uur, kansen krijgen, Zo kreeg Odysseus Velanas de bal er niet in na een vlotte counteraanval en was ook de rebound niet besteed aan de ploeg van Johnny Jansen, die Younes Namli in het zijnet zag schieten. Na een wat minder enerverende fase was de laatste kans voor rust voor Min, dia op Hauptmeijer stuitte. In de rebound schoot Lokesa over.

RKC kwam ook na rust aardig voor de dag en dat was mede te danken aan invaller Denilho Cleonise, die bedrijvig inviel. De aanvaller was een van de schakels die leidde tot een prima schietkans voor Min, die zag dat zijn inzet richting de verre hoek gekeerd werd door Hauptmeijer.

Aan de andere kant was het plots raak. De mee opgekomen Bram van Polen fungeerde als bliksemafleider, waardoor Thy vrij kon uithalen. Zijn poging vloog via het been van Jeffrey Bruma binnen: 0-1. RKC toonde zich niet verslagen en leek even op 1-1 te komen, toen Margaret bij de tweede paal binnentikte. De aanvaller bleek echter ruim duidelijk buitenspel te hebben gestaan.

Het duel kon beide kanten opgaan. Zo zette Krastev een prima dribbel in, waarna het jeugdproduct van Slavia Sofia met buitenkant rechts meegaf op Thy. De Duitser zag dat de hoek steeds kleiner werd door de goed uitkomen Vaessen, die dan ook redding bracht en RKC in leven hield.

RKC zette alles op alles, en vlak voor tijd, vlak nadat Zico Buurmeester rood kreeg voor het neerhalen van een doorgebroken spelen, zorgde Margaret voor gigantische ontlading in het Mandemakers Stadion. De aanvaller tikte binnen uit een vrije trap, nadat Min de bal totaal miste.

EredivisieRKC WaalwijkPEC Zwolle

Meer nieuws

Ex-PSV'er en 46-voudig international van Oranje overweegt te stoppen 20:4420.05.20248Tweevoudig Oranje-international kan debuteren voor Curaçao na oproep Advocaat19:1820.05.20243PSV'er met 24 Eredivisie-duels dit seizoen kondigt vertrek aan via Instagram19:1120.05.20247Te Kloese bedankt Slot en vertelt over zoektocht naar opvolger bij Feyenoord19:0420.05.202412Arne Slot komt met eerste reactie na aankondiging transfer naar Liverpool18:4120.05.202414‘Naar Ajax? Ik zou het nooit doen als ik hem was. Dat gekkenhuis...’18:1320.05.202422

1

2

Meer sportnieuws

Reacties

ajaxrkc33

12 mei 2024 om 16:41

Bedankt Margaret we leven nog. Deze gelijkmaker is belangrijk.

Hij is zender belangrijk. Nu maar hopen dat ze tegen psv lang psv van goals af kunnen houden, want psv zal nog steeds proberen het seizoen bijzonder goed af te sluiten

Mr_knowledge

12 mei 2024 om 16:50

Wat een blunder van Bas. Het was geduw en getrek aan beide kanten. Onnodige rode kaart en waaruit een doelpunt komt.

ajaxrkc33

12 mei 2024 om 16:55

Gelukkig valt het nu onze kant op

Joddit

12 mei 2024 om 20:01

Joh, hou toch eens op met dat gemiep over scheidsrechters. Scheidsrechters maken gewoon fouten. Soms de ene kant op en soms de andere. Probeer het een plekje te geven.

Kotika

12 mei 2024 om 16:54

We laten het weer lekker liggen. Zoveel beter dan PEC en dan niet kunnen scoren. Jezus. En dan de bal doelloos achterin rond blijven spelen met 1-1 en nog 6 minuten op de klok. Om je ervoor te schamen.

ajaxrkc33

12 mei 2024 om 16:58

Snap je frustratie maar het komt goed volgende week

Hubinho44

13 mei 2024 om 11:57

Ik lees overal dat de assist bij de 1-1 van Cleonise kwam. De assist is toch duidelijk van Lelieveld?

Groetjes de Buurman

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

");newComment = newComment.concat("","");newComment = newComment.concat("","#");newComment = newComment.concat("",commentNumber);newComment = newComment.concat("","

");newComment = newComment.concat("", "

");newComment = newComment.concat("", commentText);newComment = newComment.concat("", "

Richonell Margaret bezorgt RKC Waalwijk vlak voor tijd cruciaal punt tegen PEC (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 5871

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.