Woerden met kinderen: 10 kinderactiviteiten op een rij! (2024)

Wat te doen in Woerden met kinderen? Woerden is een stad die ligt in de provincie Utrecht in het midden van het land. Woerden staat bekend om de kaas en wordt daarom ook echt een kaasstad genoemd. Hier zie je nog een aantal dingen van terug in de stad. Toch is er in Woerden met het gezin nog veel meer te doen. In deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Woerden op een rij.

Inhoudsopgave

#1 Woerden kaasstad

Zoals we net al aangaven in deze blog staat Woerden bekend om de kaas en bezoek je Woerden met kinderen, dan kun je als je geluk hebt naar de kaasmarkt toe gaan. Deze kaasmarkt is iedere zaterdag van half april tot half augustus tussen 11.00 uur en 12.30 uur. Je ziet dan handelaren (die kazen willen kopen) en boeren (die de kazen maken) met elkaar in onderhandeling gaan op deze markt.

Er is dan ook een spreekstalmeester die uitleg geeft aan het publiek over deze onderhandelingen tussen deze twee partijen. Ondanks dat het lijkt of het gewoon een toneelspel is, gaat het hier echt om het kopen van kaas. Ook kinderen kunnen bij deze markt dingen doen. Zo is het mogelijk om een (nep) koe te melken en staan er ook verschillende spelletjes met betrekking tot kaas die ze kunnen doen.

Ook kun je een rondleiding krijgen bij het Kaaspakhuis in Woerden. Deze Cheese Experience duurt ongeveer 45 minuten en kinderen kunnen hier leren hoe ze kaas moeten maken. Deze rondleiding wordt drie keer per dag gegeven en het pakhuis is van maandag tot en met zaterdag geopend. Op zondag alleen op aanvraag.

Je kan er voor kiezen om na afloop van deze rondleiding een kaasproeverij erbij te boeken. Kinderen tot en met 4 jaar hebben hier gratis entree.

Woerden met kinderen: 10 kinderactiviteiten op een rij! (1)

#2 Landgoed Bredius

Je kan in Woerden met kinderen ook op meerdere plekken de natuur in. Landgoed Bredius is dan een goede plek om dit te doen. Zo heeft landgoed Bredius een speelweide voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar waar ze hutten kunnen bouwen, spelen met water en zand en waar ze in bomen kunnen klimmen.

Ook heeft het landgoed een pluktuin, waar gezinnen met kinderen terecht kunnen op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag tussen 9.30 en 12.00 uur.Jonge kinderen kunnen bij landgoed Bredius terecht in de avonturenspeeltuin. Er is hier een speelheuvel met een uitkijkpunt, een boomvlonder, stapstammen en een minidoolhof van hagen voor de kinderen.

Ook is het mogelijk om op landgoed Bredius met kinderen naar de kinderboerderij te gaan. Kinderboerderij Kukele-boe heeft onder andere konijnen, schapen, varkens, vogels, kippen, eenden en pauwen die de kinderen kunnen komen bekijken en eventueel aaien. Ook heb je bij landgoed Bredius een Parkcafé liggen, die we bij het onderdeel ‘Kindvriendelijk restaurant Woerden’ uitgebreider bespreken.

#3 BatensteinBuiten

Bezoek je Woerden met kinderen in de zomermaanden dan kan het fijn zijn om verkoeling te zoeken met de kinderen. De waterspeeltuin van BatensteinBuiten kan dan een fijne plek zijn om naar toe te gaan met de kinderen. Dit water is ook nog eens verwarmd (28 graden), waardoor het voor kinderen zeker aangenaam is om er te spelen.

Naast dit spraypark heb je hier ook nog een leuke speeltuin liggen voor de kinderen met schommels, trampolines, een klim- en klauterplaats, een airtrampoline (van 12 bij 6 meter), een kabelbaan, een tafeltennis tafel en een enorm schaakspel.De toegang tot dit park is gratis, dus het is ook nog eens een budgetuitje voor gezinnen met kinderen.

Ook kan je hier nog gaan midgetgolfen. Hier betaal je wel voor om de 12 holes te spelen met kinderen. Bij BatensteinBuiten zit ook een horecagelegenheid, waar je op het terras lekker een hapje kan eten of wat kunt drinken. Je kan hier met kinderen pannenkoeken, een broodje, een salade of een frietje eten.

#4 De pretfabriek

Is het een dagje minder weer in Woerden en wil je toch iets met de kinderen gaan doen, dan kan deze binnenspeeltuin in Woerden een leuke optie zijn voor jullie gezin. Deze binnenspeeltuin is een beetje vergelijkbaar met de standaard binnenspeeltuin die we in Nederland in bijna iedere plaats hebben. Kinderen kunnen hier spelen met de verschillende klimtoestellen, kunnen van de glijbaan afglijden of op de trampoline springen.

Naast deze binnenspeeltuin is het ook mogelijk om bij de Pretfabriek silent disco met het gezin te gaan doen. Ook kun je hier met kinderen vanaf 8 jaar Golf in the Dark spelen. Ze hebben verschillende arrangementen die je kan boeken, waarbij je deze activiteiten kunt combineren. Ze hebben bij de Pretfabriek een vrij uitgebreide menukaart, die een stuk uitgebreider is dan bij de meeste binnenspeeltuinen. Je kan daarom prima gaan lunchen met het gezin bij de Pretfabriek.

#5 Dagje Utrecht

Woerden ligt dichtbij de grote stad Utrecht en je bent in 10 minuten met de trein vanuit Woerden in het centrum van Utrecht. Met de auto doe je hier iets langer over en ben je in ongeveer een half uur in het centrum van Utrecht. Utrecht is een super leuke kindvriendelijke stad, waar genoeg te doen is voor gezinnen met kinderen.

Woerden met kinderen: 10 kinderactiviteiten op een rij! (2)

Je hebt hier verschillende leuke kindermusea liggen, waarbij het Spoorwegmuseum, het Nijntjemuseum en het Speelklokmuseum toch wel de leukste musea voor kinderen zijn. Het ligt er een beetje aan hoe oud jullie kinderen zijn welk museum dan het meest geschikt is. Daarnaast is het centrum van Utrecht zeker leuk om even te bezoeken. Een bezoekje aan bijvoorbeeld de Domtoren mag dan niet ontbreken.

Willen jullie een spectaculaire activiteit doen in Utrecht met het gezin, dan kun je ervoor kiezen om te gaan indoor skydiven. Onze dochter heeft dit gedaan in Utrecht en vond dit echt een enorm leuke activiteit. Dit kun je eventueel ook met het gehele gezin doen. Wil je meer weten wat je allemaal in Utrecht met het gezin kan doen, lees dan onze blog Utrecht met kinderen eens.

Woerden met kinderen: 10 kinderactiviteiten op een rij! (3)

Overige kinderactiviteiten Woerden

Naast de hierboven beschreven activiteiten, kun je in Woerden met kinderen nog een aantal dingen doen. We zetten de overige kinderactiviteiten in Woerden hieronder kort op een rij.

#6 Escaperoom Jonge Recruten: je kan in Woerden ook een escaperoom met kinderen spelen. Bij Escaperoom Jonge Recruten kunnen kinderen op een spionnen avontuur gaan. Je speelt deze escaperoom met 2 tot 6 kinderen.

#7 Kasteel de Haar: je kan in de omgeving van Woerden met het gezin ook naar een mooi kasteel toe. Kasteel de Haar ligt op 20 minuten rijden van Woerden en je kan bij dit kasteel een entreekaartje kopen voor het kasteel, en een kaartje voor de tuinen en het park dat om het kasteel heen ligt.

Kinderen kunnen bij dit kasteel 2 verschillende speurtochten doen en onze dochter vond één van de speurtochten erg leuk om te doen. Je kan hier met kinderen ook prima gaan lunchen bij een van de 2 eetgelegenheden bij het kasteel.

#8 Buitenplaats Kameryck: je kan bij deze buitenplaats een kinderboerderij bezoeken en ook een vlindertuin. Na afloop van deze activiteiten kun je in de zomermaanden een drankje doen en een hapje op het terras van Buitenplaats Kameryck.

#9 Zwembad H2O: is het een dagje wat minder weer in Woerden, dan kun je in de weekenden terecht in dit binnenzwembaden. Je kan de auto gratis voor de deur van het zwembad parkeren en er zijn speciale uren in de weekenden dat het familiezwemmen is. Kijk vooraf even op de website van het zwembad wanneer deze tijden precies zijn.

#10 Boerderij de Boerinn: bij deze boerderij is van alles te doen voor gezinnen met kinderen. Je kan hier maar liefst 20 verschillende activiteiten ondernemen. Zo kun je hier onder andere een potje klompengolf spelen, kun je hier gaan boogschieten, kanoën, lasergamen en nog veel meer. Ook is het mogelijk om bij deze boerderij een hapje te eten.

Woerden met kinderen: 10 kinderactiviteiten op een rij! (4)

Kindvriendelijk restaurant Woerden

Je kunt in Woerden met kinderen op verschillende plekken prima eten. We zetten een aantal van deze kindvriendelijke restaurants in Woerden hieronder op een rij.

Tante Truus Woerden: dit restaurant in Woerden noemt zichzelf al op de website het meest kindvriendelijke restaurant van Woerden en je kan hier met kinderen pannenkoeken gaan eten. Daarnaast is er in het restaurant een groot speeltoestel voor kinderen, een Lego-muur van 6 meter met 4.000 stukjes Lego en een knutseltafel. Kortom hier is genoeg te doen voor kinderen!

De Kade Woerden: dit is een kindvriendelijk restaurant in Woerden waar je kan ontbijten, lunchen en dineren met het gezin. Je hebt bij dit restaurant ook buiten een gedeelte waar kinderen kunnen spelen in de zandbak en bij de glijbaan. Ook kunnen ze hier op een skelter rijden.

Parkcafé Bredius: dit kindvriendelijke restaurant ligt dus bij Landgoed Bredius die we net al bij punt 2 hebben besproken. Je kan bij dit restaurant tosti’s, broodjes, salades, soep of een taartje komen eten met kinderen. Je kan de activiteiten van landgoed Bredius dus prima combineren met een lunch bij dit restaurant.

Grand café Plein 7: dit restaurant ligt in het centrum van Woerden en op de menukaart staat ook een kindermenu voor de kinderen. Ook heeft het restaurant een speelhoek voor de kinderen. In de zomermaanden kan je hier op het buitenterras van dit restaurant zitten en kunnen kinderen spelen in de tuin van het restaurant.

Kindvriendelijk hotel Woerden

Je hebt in Woerden maar 1 kindvriendelijk hotel dat je kan boeken met het gezin. Dit is het Best Western City Hotel Woerden, waar ze familiekamers aanbieden voor gezinnen met kinderen. Het hotel krijgt uit meer dan 1200 beoordelingen een 7,9 als algemene score en dat is best een redelijke score (het liefst hebben we altijd een score van boven de 8). Kijk voor meer informatie over dit kindvriendelijke hotel in Woerden even hier.

Wil je meer keuzes hebben qua accommodaties om uit te kiezen dan kun je het beste overnachten in Utrecht. Hier hebben wijzelf al meerdere keren overnacht met onze dochter en we hebben hieronder onze favoriete hotels op een rij gezet in de stad Utrecht.

  1. Carlton President Hotel Utrecht
  2. Hilton Utrecht Central Station
  3. Park Plaza Utrecht
  4. Moxy Utrecht
  5. Eye Hotel

Overzicht van hotels in Utrecht met zwembad:

  1. Hotel Mitland
  2. Fletcher Hotel Nieuwegein- Utrecht
  3. Hotel Ernst Sillem Hoeve
Woerden met kinderen: 10 kinderactiviteiten op een rij! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 6152

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.